Новините, които всички чакахме: Рафаел Надал обяви своето скорошно завръщане на корта!

от в 07:25 на 10.04.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал почти сигурно ще се завърне обратно на корта за ATP 500 надпреварата в Барселона, съобщава испанската информационна агенция "La Cadena Ser". Матадора се оттегли от надпреварата в Монте Карло, защото беше измъчван от проблеми в областта на коремните мускули и гърба, които не му позволяваха да сервира през тренировъчния процес. Самият Рафа призна как все още не е готов да се състезава на най-високо ниво и трябваше да преглътне разочарованието да не участва в един от най-успешните си турнири в кариерата, където е 11-кратен шампион.

Оттогава Матадора обаче не е спирал тренировки за нито един ден и изглежда ситуацията му се подобрява, защото неговите планове са още днес да замине за Барселона, където през следващата седмица да направи първата си поява в официално състезание от януари насам. Припомняме ви, че испанецът е абсолютен рекордьор в надпреварата, след като досега може да се похвали с 12 титли в нея и централният корт дори носи неговото име от 2017-та година насам.

Имам проблеми с коремните мускули от няколко месеца насам. Продължавам да напредвам ден след ден и седмица след седмица. Бих искал да играя в Барселона и плановете са такива, но не изключвам нищо. Ако не успея да се завърна в Барселона, то ще го сторя в Мадрид - заяви 22-кратният "мейджър" носител пред "Teledeporte".

Засега в Барселона участие са заявили още имена от ранга на Стефанос Циципас, Алекс Де Минор, Каспър Рууд, Андрей Рубльов и защитаващия шампион Карлос Алкарас, който обаче е в схода ситуация с тази на Надал, защото вчера се оттегли от Мастърса в Монте Карло и не е ясно дали ще излекува навреме контузията си в областта на играещата ръка, за да се включи в турнира, чийто старт ще бъде даден на 15 април.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Новините, които всички чакахме: Рафаел Надал обяви своето скорошно завръщане на корта! Калоян Соколов
Теми:  
atp | барселона | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook