Новият капитан на Европа за Laver Cup: Последният французин печелил титлата на Ролан Гарос

от в 10:43 на 29.05.2024
Калоян Соколов

Яник Ноа ще замени Бьорн Борг начело на отбора на Европа за Laver Cup. Бившият шампион на Ролан Гарос е последният французин, който е печелил титлата в Париж, като оттогава вече са  изминали 4 години. Ноа печели 26 титли в своята кариера и достига до номер три в световната ранглиста, а публиката навсякъде по света го е обожавала заради неговия изключително артистичен и новаторски подход към тениса.

64-годишният бивш тенисист пък вече има сериозен опит в ролята на капитан, защото е извел на цели три пъти френски отбор за Купа "Дейвис" до спечелването на отличието, а освен това е шампион и за бившата "Фед Къп" ( настояща Billie Jean King Cup) със своите сънароднички. Легендата на тениса ще присъства на тазгодишното издание на Laver Cup в Берлин, където официално ще бъде представен в новата си роля, която ще заеме от догодина.

"За мен е огромна чест да бъда поканен, за да заема поста на капитан на Европа в Laver Cup. През последните години бях далеч от играта и правех моята музика, но съм наистина развълнува за това приключение" - сподели Ноа.

Припомняме ви, че главен конкурент на Ноа ще бъде Андре Агаси, който преди броени дни беше обявен като капитан на Световния отбор, а любопитното е, че двамата далеч нямат богатото съперничество на Борг и Макенроу, тъй като са се срещали само два пъти и са си разменили по един успех, но това е напълно нормално, имайки предвид, че американецът е с цели 10 години по-млад от новия капитан на Европа.

Тазгодишната отборна надпревара ще се проведе в Берлин между 20 и 22 септември, а засега участие са потвърдили Карлос Алкарас, Александър Зверев, Томми Пол, Алекс Де Минор, Тейлър Фриц, Даниил Медведев и Рафаел Надал, а тепърва ще стават ясни имената на последните 5 тенисисти в състезанието.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Новият капитан на Европа за Laver Cup: Последният французин печелил титлата на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | андре агаси | любопитно | яник ноа

Коментари





Следвайте ни в Facebook