Ново 20: Сенаторът на Флорида предложи Джокович да влезе в Маями с лодка или кораб

от в 17:42 на 09.03.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович трябваше да пропусне пореден голям турнир, защото границите на САЩ ще продължат да бъдат затворени за неваксинирани чужденци. Световният номер едно получи подкрепата на всички свои колеги, както и дори на някои политици, които призоваха той да бъде допуснат до участие в Индиън Уелс и Маями, но това можеше да се случи единствено с разрешението на президента Джо Байдън, който остана безмълвен по казуса. Рон де Сантис обаче прави всичко възможно да съдейства на сърбина за негово евентуално участие на Мастърса в Маями и се възползва от привилегиите си като сенатор на Флорида, за да го стори. Де Сантис се обърна лично към Байдън с молбата да направи изключение за 22-кратния шампион от Шлема и дори предложи вариант, според който Джокера би могъл да се озове напълно законно във Флорида:

"Уважаеми, господин президент, Новак Джокович със сигурност е върховната заплаха за професионалистите в тениса, но присъствието му в страната ни не представлява никакъв риск за сигурността на общественото здраве. Забелязах, че Джокович е идвал в САЩ два пъти след избухването на пандемията Covid-19, като веднъж е по времето на Вашия мандат и очевидно не се е стигнало до никакви здравословни инциденти.

Също така не виждам защо Джокович да не може напълно законно да влезе в страната с лодка или кораб. Моля, потвърдете до петък, 10 март, че този метод на пътуване до Флорида е разрешен" - завършва писмото на Де Сантис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново 20: Сенаторът на Флорида предложи Джокович да влезе в Маями с лодка или кораб Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | маями | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook