Ново безупречно представяне: Сабаленка не срещна трудности със световната №51 в Мелбърн

от в 03:51 на 19.01.2023
Мартин Петков

Арина Сабаленка не спира да се наслаждава на най-добрия си тенис от началото на новия сезон, като свидетелство за силната ѝ фирма е фактът, че тя все още не е загубила дори сет в хода на срещите си. Днешната такава за беларуската на Откритото първенство на Австралия единствено затвърди впечатленията, след като бившата WTA-1000 шампионка разгроми Шелби Роджърс за близо час и половина на корта - 6:3 6:1. С този си успех световната номер 5 гарантира мястото си в третия кръг на състезанието, където я очаква сблъсък с една измежду Елизе Мертенс и Лорън Дейвис.

Двубоят имаше повече от трудно начало за фаворитката, която допусна да изгуби сервиса си и изостана назад в резултата. Постепенно с течение на времето Сабаленка реабилитира позицията си на корта, след като спечели пет поредни гейма и записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част световната номер 5 подобно на по-рано в сблъсъка трябваше да премине през известни трудности на собствено подаване. Беларуската в това време за пореден път не се поддаде на напрежението и без излишни колебания, сложи точка на спора в срещата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ново безупречно представяне: Сабаленка не срещна трудности със световната №51 в Мелбърн Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | Арина Сабаленка | шелби роджърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook