Ново българско поражение в Чаланджър Тура: Андреев отстъпи на бивш 1/2-финалист на ниво ATP

от в 14:09 на 22.03.2023
Мартин Петков

Адриан Андреев в хода на миналата седмица взе участие на Чаланджъра в Шекесфервар, където успя да се класира на дебютния си четвъртфинал за сезона, преди контузия да го спре по пътя му към финалната четворка в състезанието. Загърбил светкавично травмата, втората ни ракета се включи мигновено на надпреварата от същата категория в Лас Франкесас дел Вайес, където вече постигна победа на старта, но днес претърпя поражение срещу бившия полуфиналист на ниво АТР и някогашен номер 57 Гащао Елиас, отстъпвайки му след час и 33 минути на корта - 4:6 3:6.

Началото на двубоя донесе равновесие в баланса на силите на корта, като геймовете протичаха до голяма степен под контрола на подаващите, които не допускаха пропуски в играта си. Българинът обаче видимо не се чувстваше комфортно в позицията си при размените от дъното, като опита да увеличи агресията в отиграванията си с цел да продуцира повече печеливши удари, но това му изигра лоша шега и под знака на непредизвиканите грешки беше пробит. Оттам насетне нагледно път назад за Андреев нямаше, след като португалецът, който има 6 титли в Чаланджър Тура, беше непоколебим в действията си и записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част световният номер 197 успя да се абстрахира от допуснатите неточности, като се намираше в подем и ознаменува високото си равнище с ранен пробив. В последвалия момент на начален удар за родния ни представил обаче той беше своеобразно изоставен от първия си сервис, при което по-нискоранкираният състезател се възползва, за да осъществи светкавичен рибрейк. Въпреки загубата на преднината си в резултата, втората ни ракета не позволи това да помрачи стореното от него и си заслужи нова точка за пробив при 3:2 в своя полза, но освен че не съумя да я оползотвори, то Елиас взе изцяло инициативата в свои ръце и не отпусна дори гейм повече на българина до края на срещата, елиминирайки го от турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново българско поражение в Чаланджър Тура: Андреев отстъпи на бивш 1/2-финалист на ниво ATP Мартин Петков
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook