Ново дете чудо: 16-годишната Йович срази "мейджър" 1/2-финалистка на старта на US Open!

от в 12:46 на 27.08.2024
Елеонора Александрова

Нова тенис звезда се появи на тенис хоризонта. 16-годишната Ива Йович изненада бившата полуфиналистка от Аустрелиън Оупън, Магда Линет в първия кръг на US Оупън с резултат 6:4 6:3 за 1 час и 30 минути игрово време и така записа първата си победа над представителка на топ 100 още в дебютния си "мейджър " мач.

Американката със сръбски корени в момента е под номер 389 в световната ранглиста и може да се похвали с успешна кариера при девойките, където в момента е 5-та в световната ранглиста. Любопитното е, че тя е дете на сръбски емигранти, които се занимават с физика, като живее в Лос Анджелис и е съветвата от величия като Трейси Остин и Пийт Сампрас.

Йович има успешни резултати в турнирите от Големия шлем за девойките, като заедно с Тира Катерина достигат до финалите на Аустрелиън Оупън и Уимбълдън, а самата тя е 1/2-финалистка на "свещената трева". Тийенйджърката е най-младата участничка на тазгодишния US Open (втора е Мира Андреева)

Всички тези постижения позволиха на Йович да получи "уайлд кард" за турнира при жените в US Оупън и тийнеджърката се възползва отлично от тази безценна за нея възможност. В следващия кръг тя ще срещне тенисистката, елиминирала Виктория Томова - Екатерина Александрова.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ново дете чудо: 16-годишната Йович срази "мейджър" 1/2-финалистка на старта на US Open! Елеонора Александрова
Теми:  
us open | us open 2024 | wta | ива йович | любопитно | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook