Ново голямо име зад борда в Монреал: Еванс разгроми двойковия партньор на Григор

от в 08:57 на 11.08.2022
Калоян Соколов

Изминалият ден на Мастърса в Монреал се превърна в истински кошмар за поставените играчи, като тримата най-високоранкирани състезатели вече са аут от турнира. Към тях се присъединиха още Диего Шварцман и Григор Димитров, а списъкът беше завършен с отпадането на Андрей Рубльов. Световният номер осем допусна поражение от опитния британец Даниел Еванс, който се явява много неудобен съперник за него, тъй като го е побеждавал в 3 от общо 5-те им сблъсъка.

Така се затвърди впечатлението, че играта на руснака се намира в сериозен упадък след края на клей сезона. Непоставеният играч доминираше от първата до последната точка, за да се наложи с 6:4 6:4 и така си осигури среща с Тейлър Фриц в осминафиналите на турнира, като любопитна подробност е, че Еванс победи същия опонент през миналата седмица на надпреварата във Вашингтон.

Еванс още в началото абсорбираше по отличен начин мощните удари на своя опонент, използвайки любимия си бекхенд слайс. Рубльов пък имаше проблеми с постоянните смени на темпото, пред които беше изправен и грешките от неговата ракета се трупаха скоропостижно. Това доведе до ранен пробив в полза на британеца, който обаче беше моментално върнат след серия от неспасяеми форхенди на фаворита. Все пак по-константната игра на 39-ия в света беше възнаградена и той реализира нов брейк, за да се поздрави с успеха в откриващата част.

Петият поставен се опита да реагира мигновено, но пропусна ранен шанс за пробив, което провокира крайно негативни реакции от негова страна, а Еванс чакаше тъкмо това и отново демонстрира сериозен подем в действията си, осъществявайки пореден пробив в своя полза. Оттам насетне връщане за Рубльов в мача нямаше и поредната изненада в Монреал беше факт.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ново голямо име зад борда в Монреал: Еванс разгроми двойковия партньор на Григор Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | даниел еванс | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook