Ново непознато препятствие за Григор: 56-ият в света спаси мачбол и отстрани шампиона в София

от в 22:12 на 24.03.2024
Калоян Соколов

Яник Ханфман се погрижи за отстраняването на пореден поставен на Мастърса в Маями и си осигури среща в третия кръг с Григор Димитров. Германецът записа дебютен успех над представител на топ 20 в надпревара на твърди кортове, надигравайки ветерана Адриан Манарино и така ни лиши от нова схватка между французина и нашия сънародник. Припомняме ви, че Димитров и Манарино се изправиха един срещу друг в Идниън Уелс, като българинът спечели с категоричното 6:3 6:3 и така увеличи преднината си на 5:0 в своите преки сблъсъци с шампиона от Sofia Open.

Победата на Ханфман пък означава, че Григор ще трябва да премери сили с непознат съперник, което му се случи и днес в двубoя му с Алехандро Табийо. Положителните вести са свързани с обстоятелството, че световният номер 56 е същински клей специалист и никога не е печелил повече от двe поредни срещи на хард кортове в Тура, където може да се похвали единствено с два финала на ниво ATP 250, които са изиграни на червена настилка и са били загубени от него.

Любопитното е, че днес 193-сантиметровият тенисист изоставаше в отделните части и дори трябваше да отразява мачбол във втората част, но все пак съумя да триумфира с 3:6 7:6(1) 6:4 и така ще наблюдаваме мач между двама играчи, които осъществиха обрати, за да достигнат до 1/16-финалната фаза във Флорида.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново непознато препятствие за Григор: 56-ият в света спаси мачбол и отстрани шампиона в София Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | маями | Обзори | следващ съперник | яник ханфман

Коментари





Следвайте ни в Facebook