Ново неубедително представяне и отпадане в първия кръг за Григор в Синсинати

от в 06:59 на 16.08.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров винаги е обичал да се състезава на Мастърса в Синсинати, а най-явното доказателство по темата се крие в завоюваната шампионска титла от страна на българина през 2017-та година, когато надделя над Ник Кирьос във финала на същия турнир. Този път обаче нещата далеч не се наредиха особено оптимистично за Гришо, който не можа да се справи със силовата игра на Денис Шаповалов и напусна надпреварата още на старта - 6:7(4) 3:6. По този начин световният номер 28 прекъсна серията си от три поредни поражения, а това беше едва втора победа за него в последните му 11 срещи. Така 23-годишният тенисист продължава към втория кръг на състезанието, където го очаква среща с един измежду Дженсън Бруксби и Томи Пол.

Срещата започна с лесно спечелено подаване в актива на Димитров, като българинът показваше сериозно ниво на мотивация и гледаше да атакува веднага с форхенда си. Шаповалов пък имаше бавен старт и допусна някои двойни грешки, които обаче компенсираше с мощната си игра от дъното на корта. Двамата състезатели играеха на много високо темпо и виждахме някои страхотни отигравания, но определено липсата на постоянство се явяваше проблем за всеки един от тях.

Първите шансове за пробив се откриха пред Григор, само че последва мощен сервис и безупречна акция към мрежата на канадеца. Впоследствие самият непоставен играч можеше да отмъкне началния удар на хасковлията, само че родният ни представител отреагира великолепно и в крайна сметка се стигна до закономерен тайбрек.

Там Димитров стартира с минипробив, който беше веднага върнат от съперника му и оттам нататък мощта на младока взе изцяло превес над защитата на нашия сънародник. Именно рисковият стил на Шаповалов го изведе до достатъчно комфортен аванс в 13-тия гейм и сетът заслужено отиде в актива на бившия полуфиналист от Уимбълдън.

Нещата започнаха да придобиват много негативен вид за най-добрия български играч и той допускаше купища грешки от форхенд страната си. Григор просто не можеше да открие чувството си при завършващите удари, докато опонентът му ставаше все по-уверен и закономерно постигна първи пробив в мача. Младокът поддържаше аванса си до 5:3 в своя полза и сложи точка на спора, пласирайки 28-мия си уинър от началото на двубоя.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ново неубедително представяне и отпадане в първия кръг за Григор в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | денис шаповалов | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook