Ново невероятно представяне на Фонини! Италианецът утре излиза срещу Надал на полуфинал в Монте Карло

от в 22:41 на 19.04.2019
В
Фабио Фонини изнесе поредния си впечатляващ тенис спектакъл от началото на турнира! Италианецът този път трябваше да реализира обрат, след като изоставаше със сет и пробив, а от средата на втората част до края на двубоя Фабио истински ,,твореше” на корта. Така след краен резултат 1:6 6:3 6:2 Фонини си подпечата билет за полуфиналите в Монте Карло, където ще се изправи срещу познат съперник в лицето на Рафаел Надал.

Фонини започна срещата тромаво, като италианецът често допускаше непредизвикани грешки, а съперникът му, от своя страна, бе изключително солиден от дъното на корта. ,,Фоня” все пак се пребори за един гейм в откриващия сет, но Чорич не отпусна повече шансове на импулсивния си съперник, печелейки частта скоропостижно за 28 минути с 6:1 гейма.



Хърватинът започна втория сет с ранен пробив, като в тези моменти изглеждаше, че италианецът е на прага на отказване от спора, след като физиотерапевтът бе извикван неколкократно по време на почивките между геймовете.

Всъщност обаче се случи точно обратното, като физиотерапевтът видимо се оказа от огромна помощ за Фабио, който впоследствие върна ранния брейк. Още повече - той скоро си издейства и нов пробив за 5:3, а след уверен сервис гейм сетовете бяха изравнени.



Все повече се усещаше, че италианецът ,,навлиза в зоната”, което означаваше само и единствено поредица от лоши новини за деветия поставен Чорич.

Третият сет отново започна с ранен пробив, този път само че в полза на Фонини, който скоро си издейства и двоен брейк, повеждайки в крайна сметка с убедителното 5:1.

Все пак Борна показа борбения си характер и спечели задължителното си подаване за оставане в мача, като в последвалия гейм се добра до цели три възможности за връщане на единия пробив.

В тези моменти обаче младият хърватин не бе достатъчно убедителен, макар че и Фонини срещна трудности със затварянето на двубоя, след като не оползотвори първите си два мачбола. При третия си опит обаче италианецът вкара мощен начален удар, на когото Чорич не намери отговор, като по този начин Фонини се класира за последните четири в Монако!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново невероятно представяне на Фонини! Италианецът утре излиза срещу Надал на полуфинал в Монте Карло В

Коментари





Следвайте ни в Facebook