Ново образцово представяне: Надал с лекота се класира за третия кръг в Париж

от в 07:00 на 26.05.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал имаше сериозни физически проблем преди началото на Ролан Гарос и участието му в Париж беше застрашено. 21-кратният шампион от Шлема пропусна почти целия клей сезон, след като спука ребро на финала в Индиън Уелс, а впоследствие отново беше измъчван от хроничната си контузия в областта на крака и именно тя беше причината за поражението на Матадора от Денис Шаповалов в Рим. Рафа обаче подходи философски към ситуацията, като заяви как поначало живее с въпросната травма, така че предпочита да се съсредоточи върху тениса, а страничните приказки да отидат на заден план.

Досега манакорецът се справя напълно успешно с тази задача и днес записа втори пореден чист успех във френската столица, надигравайки местния представител представител Корентен Муте - 6:3 6:1 6:4. Така Надал си подпечата мястото в третия кръг на надпреварата, където го очаква първи двубой срещу поставен тенисист, а това ще е нидерландецът Ботик ван де Зандсхулп.

Бившият номер едно стартира на висота и неговият форхенд оставяше французина безпомощен в множество ситуации, като дори подкрепата на публиката не съумяваше да поизравни силите на корта. 13-краттният носител на трофея с лекота изгради аванс от 3:0 гейма в своя полза и го поддържаше до самия край на сета, макар че непоставеният играч вече оказваше далеч по-сериозна съпротива.

Втората част се превърна в същинска наказателна акция на Матадора, чието качество на тенис беше достойно за финален сблъсък, докато Муте видимо изпитваше твърде голям респект към Матадора, което му пречеше да разгърне реалните си възможности. Все пак аутсайдерът съумя да спечели един почетен гейм, за да избегне тоталния разгром.

Световният номер 139 заигра напълно свободно през третия сет и това му се отплати. Местният любимец нямаше какво да губи и действаше изключително рисково, а тази стратегия носеше дивиденти и му позволи да реализира първи пробив мача. Впоследствие Рафа се окопити и достигна до възможност да сервира за крайната победа, но Муте не искаше да се предаде и осъществи моментален рибрейк. Накрая обаче класата на испанеца взе връх и той намери заслужено място в следващия етап на състезанието.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ново образцово представяне: Надал с лекота се класира за третия кръг в Париж Калоян Соколов
Теми:  
atp | ботик ван де зандшулп | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook