Ново отказване: Квалификантка се възползва от травмата на Рибакина и е сред топ 8 в Синсинати

от в 07:13 на 18.08.2023
Калоян Соколов

Елена Рибакина се оттегли от 1/8-финалния си двубой от WTA 1000 надпреварата в Синсинати. Бившата шампионка на Уимбълдън трябваше през миналата седмица в Монреал да изиграе четири срещи в рамките на малко повече от 48 мача и отправи сериозни критики към организаторите на турнира и WTA, а изглежда световната номер четири не е съумяла да се възстанови напълно физически от този тенис маратон и квалификантката Жасмин Паолини се възползва, за да продължи към финалната осмица, където я очаква сблъсък с Коко Гоф - 4:6 5:2 и отказване на Рибакина.

Срещата започна с размяна на бързи пробиви, но видимо Рибакина имаше игрово предимство и италианката не можеше да смогне на нейното темпо. Фаворитката сервираше по познатия безупречен тенис и същевременно беше максимално агресивна от ретур, което я изведе до реализирането на нов пробив за аванс от 4:3 и този път тя нямаше проблеми да задържи аванса си и да сложи успешен за себе си край на откриващия сет.

Противно на очакванията, то аутсайдерката стартира отлично във втората част и се откъсна напред с 3:0 гейма. Впоследствие световната номер четири имаше купища шансове да изравни резултата, само че можеше да видим как видимо нещо не е наред с нейното движение по корта и тя реши да не рискува някакви по-сериозни физически усложнения преди началото на US Open, което доведе до отказване от страна на казахстанката и така вече имаме шест подобни случая в последните два дни.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ново отказване: Квалификантка се възползва от травмата на Рибакина и е сред топ 8 в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
wta | елена рибакина | жасмин паолини | отказване | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook