Ново отказване на шампионка от Уимбълдън: Азаренка стисна ръката на Рибакина след 4 гейма

от в 12:41 на 21.06.2024
Елеонора Александрова

Една от големите фаворитки за титлата в Берлин, Елена Рибакина, приключи преждевременно кампанията си в немската столица. Първата ракета на Казахстан се оттегли от един от най-дългоочакваните двубои в турнира, а именно в този срещу Виктория Азаренка при резултат 3:1 в полза на беларуската тенисистка. Така Азаренка се класира за полуфиналите, където може да оформи сблъсък със своята сънародничка Арина Сабаленка, стига световната номер 3 да надвие Анна Калинская.

Срешата започна обещаващо за Рибакина, която взе с лекота първия си сервис гейм, а впоследствие съумя да спечели и първите две точки в ролята на посрещач. След това обаче играта Азаренка започна да контролра хода на двубоя. като не само спечели собственото си подаване, но и реализира пробив, за да поведе с 3:1.

Световната номер 4 пък видимо губеше физическа енергия с всеки изминал момент, а върховата ѝ точка настъпи в началото на петия гейм, когато бившата шампионка от Уимбълдън взе медицинско прекъсване извън корта, а след това не се и завърна на корта, тъй като очевидно ставаше въпрос за някакъв вид вирусно заболяване, което продължи кошмарната тенденция за множество отказвания на тенисисти през седмицата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ново отказване на шампионка от Уимбълдън: Азаренка стисна ръката на Рибакина след 4 гейма Елеонора Александрова
Теми:  
wta | берлин | виктория азаренка | елена рибакина | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook