Ново попълнение в отбора на Света: Трикратен шампион от Шлема ще е част от Laver Cup

от в 10:37 на 02.08.2022
Калоян Соколов

Тазгодишното издание на Laver Cup се очаква да бъде едно от най-паметните събития в историята на тениса, защото ще видим всички членове на Голямата четворка в един отбор. Роджър Федерер, Новак Джокович, Рафаел Надал и Анди Мъри дълги години водеха свирепи битки помежду си на кортовете и това доведе до общо 66 поделени титли от Големия шлем към момента между тях.

Това на пръв поглед не дава особен шанс за успех на отбора на Света, в чиито редици досега са обявени да участват Феликс-Оже Алиасим, Диего Шварцман и Тейлър Фриц, които в кариерата си имат общ баланс от 5 победи и 36 загуби срещу споменатите легендарни играчи. Както обаче знаем, то двойките имат ключово значение в отборната надпревара и точно там Джон Макенроу има сериозен коз в ръкава си. Това е така, защото днес стана ясно, че Джак Сок ще се включи обратно в състезанието, след като през миналия сезон го пропусна за първи път от началото му на провеждане.

Американецът е тенисистът спечелил най-много точки в историята на турнира и до голяма степен е човекът, който е поддържал интригата в сблъсъците, макар че европейците винаги са доминирали в двубоите на сингъл. Сок може да се похвали с три спечелени титли от Шлема при тандемите, като и златен медал при смесените двойки от Олимпиадата в Рио де Жанейро.

Припомняме ви, че Laver Cup ще се проведе в Лондон между 23 и 25 септември, а именно там Роджър Федерер ще направи завръщането си на корта, след като за последно се появи за участие на миналогодишния Уимбълдън.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново попълнение в отбора на Света: Трикратен шампион от Шлема ще е част от Laver Cup Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | анди мъри | голяма четворка | джак сок | новак джокович | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook