Ново попълнение в отбора на Света: Трикратен шампион от Шлема ще е част от Laver Cup

от в 10:37 на 02.08.2022
Калоян Соколов

Тазгодишното издание на Laver Cup се очаква да бъде едно от най-паметните събития в историята на тениса, защото ще видим всички членове на Голямата четворка в един отбор. Роджър Федерер, Новак Джокович, Рафаел Надал и Анди Мъри дълги години водеха свирепи битки помежду си на кортовете и това доведе до общо 66 поделени титли от Големия шлем към момента между тях.

Това на пръв поглед не дава особен шанс за успех на отбора на Света, в чиито редици досега са обявени да участват Феликс-Оже Алиасим, Диего Шварцман и Тейлър Фриц, които в кариерата си имат общ баланс от 5 победи и 36 загуби срещу споменатите легендарни играчи. Както обаче знаем, то двойките имат ключово значение в отборната надпревара и точно там Джон Макенроу има сериозен коз в ръкава си. Това е така, защото днес стана ясно, че Джак Сок ще се включи обратно в състезанието, след като през миналия сезон го пропусна за първи път от началото му на провеждане.

Американецът е тенисистът спечелил най-много точки в историята на турнира и до голяма степен е човекът, който е поддържал интригата в сблъсъците, макар че европейците винаги са доминирали в двубоите на сингъл. Сок може да се похвали с три спечелени титли от Шлема при тандемите, като и златен медал при смесените двойки от Олимпиадата в Рио де Жанейро.

Припомняме ви, че Laver Cup ще се проведе в Лондон между 23 и 25 септември, а именно там Роджър Федерер ще направи завръщането си на корта, след като за последно се появи за участие на миналогодишния Уимбълдън.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ново попълнение в отбора на Света: Трикратен шампион от Шлема ще е част от Laver Cup Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | анди мъри | голяма четворка | джак сок | новак джокович | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook