Ново ранно поражение: Миналогодишният финалист и световен номер 4 напусна турнира в Маями

от в 07:32 на 27.03.2023
Калоян Соколов

Кошмарното начало за Каспър Рууд през новия сезон продължава. Миналогодишният финалист отпадна още в третия кръг на турнира в Маями и все още не е записвал последователни победи от началото на 2023-та година, като е извън топ 80 на годишната класация и има негативен баланс от 5 победи 6 загуби. Днес норвежецът отстъпи на Ботик ван де Зандсхулп, който затвърди репутацията си на един от неудобните съперници за него, подобрявайки рекорда си на 3:1 успеха в своите преки двубои срещу световния номер четири - 3:6 6:4 6:4. Така нидерландецът записа своята първа победа над представител на топ 5 в кариерата си и заслужи място на осминафиналите, където ще премери сили с непоставения Емил Руусувори.

Рууд сервираше на изумително ниво в откриващия сет, вкарвайки 88 процента от първите си подавания, докато Ботик трябваше да прави същински чудеса от храброст, за да се задържа в резултата, но някак съумя да отрази шест точки за пробив до резултат от 2:2 гейма. Все пак неизбежното се случи и фаворитът отмъкна началния удар на своя опонент, след което не показа никакви колебания и скоро имаше аванс в отделните части.

Ботик действаше далеч по-уверено на собствен сервис през втория сет и скандинавецът до голяма степен беше безпомощен на ретур. 26-ият поставен не допусна да бъде изправен пред нито един брейкбол и защитата му често се оказваше непреодолима преграда пред двукратния финалист от Шлема, който се пропука неочаквано в десетия гейм и така победителят щеше да бъде определен в решителна част.

Там световният номер четири веднага се откъсна напред с пробив и дори имаше възможност да удвои преднината си, ала ван де Зандсхулп нямаше намерение да се отказва и запази своите шансове за успех, след което реализира неочакван рибрейк и всичко започна отначало при 3:3. В крайна сметка сценарият от предходната част се повтори, защото Рууд не се справи с напрежението да сервира за оставане в мача и беше изправен пред два мачбола, а още първата възможност беше оползотворена от Ботик, който достигна до редица невъзможни топки и накрая провокира грешка от страна на своя опонент в близост до мрежата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново ранно поражение: Миналогодишният финалист и световен номер 4 напусна турнира в Маями Калоян Соколов
Теми:  
atp | ботик ван де зандсхулп | каспър рууд | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook