Ново разочарование: Руне се пропука за втори пореден път срещу първата ракета на Нидерландия

от в 14:43 на 28.04.2024
Елеонора Александрова

Холгер Руне продължава да демонстрира своето непостоянство през този сезон. Миналата седмица световният номер 12 претърпя може би най-тежкото поражение в кариерата си, а именно в едва 45-минутната битка с Ян-Ленард Щруф. В първия кръг в Мадрид датчанинът бе на 2 точки от загубата срещу Мариано Навоне, а днес той отстъпи на тенисист, срещу когото никога не е побеждавал преди.

Талон Грийкспор отново показа защо с постоянство е един от най-солидните тенисисти в последните 2 сезона. Първата ракета на Нидерландия победи бившия номер 4 с 6:4, 4:6, 6:3 за малко повече от 2 часа игра. Така в следващия кръг той ще срещне победителя между Андрей Рубльов и Алехандро Давидович Фокина.

Срещата започна обещаващо за 25-тия в света, който разчиташе предимно на силния си начален удар. Макар и Руне да бе значително по-агресивният играч на корта, като резултат на това бяха наличието на повече минути, то Грийкспор бе този, който допускаше значително по-малко грешки от опонента. Битката между двата различни стила бе равностойна, ала в десетия гейм по-ниско ранкираният тенисист реализира неочакван пробив, чрез който да поведе с 1:0 сета.

Още в първия гейм на втората част обаче младият скандинавец отвърна с пробив, през който да си осигури солидна преднина. Макар и в следващите минути нидерландецът да бе повишил нивото си на игра и да имаше немалко възможности за брейк, а Руне играеше, като по-високо ранкираният тенисист и така за малко повече от 50 минути игра съумя да изравни резултата в сетовете.

Разиграванията в последната част бяха доста по-кратки, вследствие на умората на двамата тенисисти. Грийкспор започна уверено сета, като още при 1:0 разби сервис гейма на фаворита. Макар и в следващите минути Руне да изглеждаше значително по-уверен в играта си, разполагайки с възможността да изравни резултата в петия гейм, то до това не се стигна. Нидерландецът показа солидна игра до самия край на срещата и така, с 6:3 в последния сет, се поздрави с една от най-големите победи в кариерата

си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ново разочарование: Руне се пропука за втори пореден път срещу първата ракета на Нидерландия Елеонора Александрова
Теми:  
холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook