Ново разочарование: Шаповалов остави канадските фенове без местен представител

от в 09:10 на 12.08.2021
Калоян Соколов

Денис Шаповалов наскоро заяви увереност, че е готов да побеждава най-добрите на всяка една повърхност, но канадецът се намира в сериозно криза след достигането си до полуфиналите на Уимбълдън и оттогава насам не е записал успех. Изключение не неправи и Мастърса в Торонто, където всъщност младокът придоби своята популярност, след като победи Рафаел Надал през 2017-а година.

Сега обаче местният любимец изнесе едно от най-слабите си представяняния през сезона и не достигна до нито една точка за пробив в хода на двубоя си срещу Франсис Тиафо и заслужено напусна турнира още на старта - 1:6 4:6. Така американецът се възползва максимално от позицията си на "щастлив губещ" и ше излезе срешу Гаел Монфис в спор за място на четвъртфиналите.

Двубоят стартира с бързо спечелени подавания от страна на двамата, но непоставеният състезател изригна със серия от четири последователно спечелени гейма, която му гарантира триумфа в откриващия сет. Постепенно Шаповалов настрои мерника си и завършващите удари се завърнаха в играта му, само че това по никакъв начин не притесни Тиафо, който продължаваше да е изключително стабилен от дъното на корта и в крайна сметка канадецът се пропука при 4:4, което дари победата на неговия опонент.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ново разочарование: Шаповалов остави канадските фенове без местен представител Калоян Соколов
Теми:  
atp | денис шаповалов | Обзори | торонто | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook