Ново разочарование за бившата №1: Екзекуторката на Томова отново не отпусна и сет на Осака!

от в 00:34 на 25.03.2024
Елеонора Александрова

Бившата номер 4 Каролин Гарсия се намира в сериозна криза през последните няколко месеца. След силната 2022-ра, французойката не може да намери желания си ритъм. Въпреки това обаче представянето на Гарсия в Маями изглежда повече от обещаващо за нея, тъй като досега не е загубила сет в хода на кампанията си. След като нанесе поражение на първата ни ракета при жените, Виктория Томова, настоящата номер 27 надви и завръщащата се Наоми Осака в трети сблъсък за годината помежду им. Един от най-очакваните сблъсъци за деня завърши с резултат 7:6(4), 7:5. В следващия кръг я очаква Коко Гоф.

В първия сет двете тенисистки показаха защо с право са смятани за едни от най-добрите играчи на начален удар в WTA тура, като ни предложиха над 20 аса за по-малко от един час игра. Въпреки че не липсваха шансове за пробив, до такъв не се стигна и закономерно се стигна до тайбрек. В дългия гейм французойката започна ударно, като не даде големи надежди на опонентката си и поведе с 6:2. Въпреки това бившата номер 1 не бе готова да се предаде лесно и спечели следващите 2 точки, ала това не бе достатъчно, с оглед преднината, която Гарсия си осигури и така някогашната шампионка на WTA финалите поведе в резултата.

Втората половина също ни предложи висококачествен тенис, но не липсваше и интрига в развитието й, макар и подаванията да бяха сравнително кратки. В шестия гейм на сета видяхме първия пробив на мача, който бе в полза на Осака. Въпреки това, бившата номер 4 отвърна на удара още в следващото подаване. При 5:5 Гарсия успя да повтори случилото се от преди три гейма, който се оказа ключов момент за развитието на двубоя, тъй като след това бившата полуфиналистка на US Open бе безкомпромисна и по този начин, с резултат 7:5 във втория сет, французойката намери място в следващия кръг на надпреварата!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново разочарование за бившата №1: Екзекуторката на Томова отново не отпусна и сет на Осака! Елеонора Александрова
Теми:  
каролин гарсия | маями | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook