Ново разочарование за домакините: Шампионката от Синсинати сломи Гоф във Форт Уърт

от в 03:32 на 02.11.2022
Мартин Петков

Каролин Гарсия със сигурност може да бъде определена като сензацията на годината в WTA Тура, след като извървя пътя от място извън първите 70 в световната ранглиста до титлата от WTA 1000 състезанието в Синсинати и полуфиналите на US Open, класирайки се за финалния турнир на осемте най-добри за сезона. Французойката предстоеше да открие кампанията си във Форт Уърт с мач срещу местната любимка Кори Гоф в повторение на четвъртфиналния им сблъсък от Откритото първенство на САЩ, когато световната номер 6 се наложи, а днес тя повтори успеха си отпреди близо два месеца, като триуфмира за час и 18 минути на корта - 6:4 6:3. С победата си Гарсия се изравнява на върха в група А с водачката в класацията на WTA - Ига Швьонтек, докато на последно място остава Дария Касаткина.

Американката съумя още в началните минути на двубоя да неутрализира всеизвестния бомбен начален удар на европейката и даде надежди на сънародниците си по трибуните, реализирайки ранен пробив. Отговорът на шампионката от Синсинати обаче не закъсня и чрез тръгвания към мрежата тя разпокъса ритъма на противничката, като я караше да грешки, поради което светкавично равенството отново възцари. Последва продължителен период под контрола на сервиращите, които се радваха на сериозни позитиви в миговете си на начален удар, преди с настъпването на десетия гейм нервността да обземе Гоф, която неистово бъркаше, докато същевременно Гарсия се възползва от открилата ѝ се възможност и отмъкна откриващия сет с брейк в заключителната фаза.

Във втората част световната номер 4 направи опит да е още по-агресивна при размените от основната линия, което се превърна в източник на грешки от ракетата ѝ и скоропостижно французойката не се поколеба, за да си спечели пробив аванс. Шампионката от Синсинати подобно на съперничката си допусна спад, който я лиши от предимството, но играта на Гоф тотална рухна в средата на сета, когато дори рутинни форхенди не намериха очертанията на корта и под знака на нейното разпространение, то ние станахме свидетели на трети пореден пробив и втори такъв за 6-ата в света. Гарсия от този момент нататък не изпита никакви колебания в собствените си подавания и беше безкомпромисна спрямо 18-годишната домакинска представителка, поздравявайки се с крайния успех в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново разочарование за домакините: Шампионката от Синсинати сломи Гоф във Форт Уърт Мартин Петков
Теми:  
wta | wta финали | каролин гарсия | кори гоф | форт уърт

Коментари





Следвайте ни в Facebook