Ново разочарование за Радукану: Допусна обрат срещу световната №47 и напуска РГ!

от в 14:15 на 25.05.2022
Мартин Петков

Ема Радукану изпитва сериозни трудности да разкрие пълния си потенциал от старта на клей сезона, като в този период има само едно достигане до четвъртфинал, но е редно да отбележим, че тази година се явява нейна първа върху землената настилка при професионалистите. В хода на седмицата британката дебютира и на Ролан Гарос, където бе на косъм от загуба в откриващия кръг, но осъществи фамозен обрат, за да може през днешния ден в двубой от втори кръг на надпреварата да срещне Алиаксандра Саснович, която тотално обърка сметките на тийнейджърката за добро представяне в Париж.

Сблъсъкът ни предостави най-доброто от играта на белорускинята, която регистрира цели 45 печеливши удара, като често биваше и подпомагана от неточности на Радукану, за стигне до крайния успех след 3:6 6:1 6:1. Във фазата на трети кръг световната номер 47 ще се изправи срещу победителката измежду Анджелик Кербер и Елза Жакмот.

В дебютните минути на двубоя двете състезателки спечелиха безпроблемно своите подавания, преди впоследствие шампионката от US Open да отрази неколкократно брейкболи, преждевременно с което благодарение на изящен уинър от форхенд реализира пробив, повеждайки с 4:2. Вдъхновението в играта на Радукану ставаше все по-видно с всяка изминала точка, което ѝ позволи да достигне сетбол още при сервис на белорускинята, който оползотвори чрез бекхенд в близост до мрежата и записа откриващия сет в актива си.

На старта на втората част световната номер 47 тотално обезличи по-младата си съперничка, като превърна форхенда си в точконосител и завоюва четири безответни гейма. Британката впоследствие си задържа подаването, ала Саснович продължи да ѝ оказва сериозен натиск на ретур, поради което реализира трети брейк и изравни резултата в отделните части.

В началото на решителния сет вълнуващите моменти не липсваха, след като белорускинята бе изправена до стената, но запази нужното хладнокръвие, спасявайки четири брейкбола, за да запази подаването си, което несъмнено ѝ вдъхна нужната увереност и с поредната офанзивна тирада оползотвори възможността си да вземе ключов пробив аванс. Саснович не се повлия от напрежението да е в лидерската позиция, като дори за сметка на това заигра още по-добре в идните минути и заслужено стигна до втори брейк, който се оказа решаващ за крайния изход от срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново разочарование за Радукану: Допусна обрат срещу световната №47 и напуска РГ! Мартин Петков
Теми:  
wta | алиаксандра саснович | ема радукану | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook