Ново разочарование за Тийм: Загуби от играч, който нямаше победа от над 6 месеца

от в 20:53 на 16.05.2022
Калоян Соколов

Нещата не се развиват никак бляскаво за Доминик Тийм, откакто австриецът се завърна в игра през този април. Бившият номер три трябваше да отсъства за около 8 месеца от кортовете, защото контузи сериозна китката на играещата си ръка по време на мача си срещу Адриан Манарино от надпреварата в Майорка. Тийм все пак съумя да преодолее трудностите пред себе си и вече отново е редовна част от Тура.

Резултатите на Доминатора обаче досега са повече от разочароващи и днес той записа своето шесто поредно поражение. Любопитна подробност е, че някогашният шампион от US Open загуби от тенисист, който нямаше нито една победа в хода на сезона. Става въпрос за Марко Чекинато, чийто последен спечелен двубой датираше от миналия октомври. Нещата най-после се обърнаха в позитивен план за италианеца на тазседмичното състезание в Женева, където преодоля успешно пресявките и преди броени минути надигра именития си съперник с 6:3 6:4, за да си гарантира сблъсък с поляка Камил Майхржак в следващия етап на надпреварата.

Австриецът започна отлично срещата и виждахме характерната скорост при ударите му от основната линия. Тийм впечатли с поредица от мощни отигравания, които му дадоха ранна възможност да пробие, ала квалификантът можеше да разчита на отлично насочения си силно подсечен сервис и поддържаше паритета в геймовете. Впоследствие Тийм се отчете с някои прекалено прибързани изпълнения, което доведе до пробив в полза на световния 134 и оттам насетне бившият полуфиналист на Ролан Гарос поддържаше преднината си безпроблемно и скоро извоюва успеха в откриващия сет.

Втората част предложи тенис на високо ниво от двамата състезатели, като бившият номер 3 постоянно беше поставян в тежки положения от изключително техничния си опонент. Италианецът не се страхуваше да прибягва до множество къси топки, а също така редовно завършваше точките си на мрежата. Тийм пък се отчете с един феноменален удар между краката и отново пръв можеше да реализира брейк, но и този път Чекинато не позволи подобно развитие и впоследствие доведе сблъсъка до положителна за себе си развръзка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново разочарование за Тийм: Загуби от играч, който нямаше победа от над 6 месеца Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик тийм | женева | марко чекинато | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook