Ново разочарование за Циципас: Краинович го повали в Хамбург

от в 16:52 на 16.07.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас изглеждаше невероятно в хода на настоящия сезон, докато не дойде поражението на финала на Ролан Гарос от Новак Джокович, което сериозно дисбалансира гърка и той отстъпи още в първия кръг на Уимбълдън. Сега обаче световният номер 4 се завърна на любимия си клей и очакванията към него бяха безпроблемно да завоюва трофея в Хамбург, само че намеренията на Филип Краинович бяха съвсем други и поставеният под номер шест се наложи с 3:6 6:1 6:3, за да оформи изцяло сръбски полуфинал с Ласло Джере.

Срещата стартира по мечтан начин за водача в схемата, който спечели дебютните пет гейма и спечелването на първия сет се превърна в чиста формалност, макар че Краинович намали изоставането си до 3:5 и загатна, че може да се противопостави на именития си съперник.

Подемът в представянето на световния номер 44 продължи с пълна сила във втората част, която бе изцяло доминирана от сърбина, а нервните изблици от страна на Циципас изобилстваха и общият резултат беше изравнен.

Решителният сет отново се развиваше с явен превес на аустайдера, чиийто ретур работеше безотказно, разправяйки се константно с всеки по-плитък начален удар на опонента. Съвсем скоро пък Краинович имаше пробив аванс на сметката си, ала фаворитът веднага достигна до възможност да възстанови паритета. Тогава сърбинът показа нерви от стомана, които го съпровождаха до самия край на сблъсъка и изненадата се превърна в реалност!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ново разочарование за Циципас: Краинович го повали в Хамбург Калоян Соколов
Теми:  
atp | стефанос циципас | филип крайнович | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook