Ново шеметно представяне: Кирьос се справи за под час на старта във Вашингтон!

от в 03:28 на 03.08.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос изглежда като съвсем нов играч през настоящия сезон и положителните резултати не закъсняха, като няма как да не отличим достигнатия финал на Уимбълдън. Както знаем обаче, то в Лондон не се раздаваха точки за ранглистата и австралиецът дори загуби няколко позиции в класацията, което го извади извън първите 60.

Така Кирьос остана далеч от място сред поставените за турнира във Вашингтон, но тези неща никога не се интересували канбереца, който неведнъж е показвал, че може да победи всеки един съперник и днес станахме свидетели на поредното му бляскаво представяне в последно време.

Бившият шампион не срещна никакви трудности в двубоя си срещу местния представител Маркос Гирон, надигравайки го с категоричното 6:3 6:2 за точно 59 минути игра. По този начин Ник продължи напред към втория кръг на състезанието, където го очаква среща с друг американец, а именно поставения под номер 14 - Томи Пол.

Стартът не беше особено сполучлив за финалиста от Уимбълдън, чийто език на тялото беше силно негативен и неговият съперник получи ранна възможност за пробив. Последва обаче мигновен ас, а постепенно играта на Кирьос се подобряваше и вече го виждахме как се забавлява на корта, което му помогна да вземе 11 от последните 12 точки в сета и така се доближи максимално до победата.

Австралиецът действаше с все по-голяма свобода и мощта му изцяло доминираше на корта, докато Гирон показва подчертано праволинеен тенис и беше редовно наказван от разнообразните отигравания на бившия номер 13. Всичко това доведе до ранен пробив в актива на Кирьос, а последните два гейма бяха спечелени на нула от фаворита, който с лекота се изстреля към 1/16-финалите в столицата на САЩ.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ново шеметно представяне: Кирьос се справи за под час на старта във Вашингтон! Калоян Соколов
Теми:  
atp | вашингтон | Ник Кирьос | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook