Ново тенис показно: Григор Димитров е в третия кръг на Ролан Гарос без загубен сет!

от в 17:59 на 01.06.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров e за втора поредна година участник в третия кръг на Ролан Гарос и за общо седми път в своята кариера. Българинът беше сериозно тестван от Емил Руусувуори, но постепенно свикна с играта на досега непознатия за себе си съперник и се поздрави с победа в последователни части - 7:6(4) 6:3 6:4, която му гарантира сблъсък с победителя измежду Даниел Алтмайер и световния номер девет Яник Синер в следващата фаза на състезанието.

Мачът започна по възможно най-добрия начин за родния ни представител, който си осигури три поредни брейкбола и много скоро имаше преднина от 2:0 гейма в резултата. Непоставеният играч обаче много бързо се отърси от бавния старт и спечели редица дълги разигравания, за да изравни скоропостижно за 2:2. Григор скоро усети, че трябва да бъде по-разнообразен в отиграванията си и започна да си служи много уверено със своя сечен бекхенд, а финландецът видимо се затрудняваше да му противодейства и Димитров получи възможност да сервира за спечелването на сета, водейки с 5:4. Обратите далеч не бяха приключили дотук, тъй като световният номер 46 намери сили да се мобилизира и вкара частта в тайбрек, където дори поведе с минипробив при 2:1, само че нашият сънародник спечели 5 от следващите 6 разигравания, което му позволи да се поздрави със спечелването на този толкова оспорван сет.

Втората част започна кошмарно за бившия номер три, след като неговият съперник съумя да отмъкне подаването му още на старта, но радостта на скандинавеца не продължи дълго, защото последва моментален рибрейк. Много скоро 28-ият поставен пое пълен контрол над събитията на корта и преднината му в резултата нарасна до 4:1. Истината е, че в тези минути качеството на тениса беше доста ниско и грешките изобилстваха от двете страни, ала все пак Гришо показа достатъчна устойчивост, за да задържи аванса си и затвори сета от своя шести опит, макар че финландецът беше направил повече уинъри и допуснал по-малко непредизвикани грешки.

Руусувуори сякаш губеше вяра, че може да направи нещо в срещата и допускаше крайно нетипични за себе си неточности, което позволи на най-добрия български тенисист да пробие в самото начало на втората част, възползвайки се от поредния пресилен форхенд на финландеца. За съжаление, то хасковлията продължаваше да има изключително сериозни проблеми с процента си на вкаран първи сервис и много бързо позволи на скандинавеца да възвърне паритета в резултата при 3:3. Последва маратонски гейм, в който изглеждаше, че по-нискоранкираният състезател ще направи важна крачка към вкарването на двубоя в четвърти сет, но Григор обърна нещата в своя полза с изпълнението на фамозен минаващ форхенд и оттам насетне не срещна трудности да изпълни до край своята задача, а именно класиране за 1/16-финалите в Париж.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ново тенис показно: Григор Димитров е в третия кръг на Ролан Гарос без загубен сет! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | емил руусувуори | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook