Ново тенис показно: Яник Синер продължава да е без загубен сет на Аустрелиън Оупън

от в 04:58 на 18.01.2023
Калоян Соколов

Яник Синер затвърди позициите си в световния топ 20 през миналия сезон и се представяше на едно постоянно високо ниво, но определено очакванията към младока бяха да направи следващата крачка в развитието си и да започне да се бори за най-големите титли. 21-годишният тенисист обаче не можа да го стори, след като пропиля преднина от 2:0 сета срещу Новак Джокович в четвъртфиналите на Уимбълдън, а впоследствие отпадна в същата фаза на US Open, допускайки двойна грешка на мачбола си в двубоя с бъдещия шампион - Карлос Алкарас.

Все пак италианецът категорично прави сериозен прогрес под ръководството на Дарън Кейхил и определено беше среди играчите, към които имахме очаквания да объркат сметките на топ фаворитите по време на Аустрелиън Оупън. Засега пък световният номер 16 демонстрира всичко необходимо, за да премине за пръв път в кариерата си отвъд фазата на финалната осмица в "мейджър" надпевара и днес записа своята втора последователна трисетова победа, надигравайки Томас Мартин Ечевери с категоричното 6:3 6:2 6:2.

Началото беше равностойно, като играчите си размениха по два бързо спечелени сервис гейма, ала Синер нямаше намерение да изразходва излишна енергия и спечели 11 от следващите 12 точки, за да се откъсне напред с 5:2 и скоро първата част беше вече в историята.

Аржентинецът имаше положителен старт и във втория сет, но отново постепенно класата на младока вземаше връх и клей специалистът нямаше отговор за силовата игра на съперника си. 15-ият поставен беше освободен от всякакво напрежение и се стремеше да взема тпката веднага след отскока, което работеше в негова полза и станахме свидетели на още един безметежен сет в неговия актив, като този път фаворитът съумя на цели два пъти да отмъкне противниковия начален удар.

Аржентинецът се опита да промени тактиката си в третия сет и правеше всичко възможно да сменя темпото с постоянни къси топки, само че Синер изглеждаше напълно възстановен от травмата в бедрото, която до голяма степен беше причината за отпадането му в Аделаида и отново взе двоен брейк преднина, за да си подсигури класирането за 1/16-финалите, където ще срещне един измежду Мартон Фучович и Лойд Харис.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ново тенис показно: Яник Синер продължава да е без загубен сет на Аустрелиън Оупън Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook