Ново впечатляващо представяне: Алкарас показа пълно превъзходство над Фучович

от в 09:38 на 27.03.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас е най-впечатляващият млад тенисист по настоящем и той не спира да демонстрира, че не просто е бъдещето на спорта, а неговото настояще. Тийнейджърът наскоро достигна до полуфиналите на Мастърса в Инидън Уелс и там остана на крачка от паметен успех срещу Рафаел Надал. Младокът пък показa, че е достатъчно напред в развитието си, за да задържи това високо ниво за продължителен период от време и тази нощ изнесе поредно силно представяне, за да разгроми коравия Мартон Фучович с 6:3 6:2 и така да намери място в третия кръг, където ще се изправи срещу Марин Чилич.

18-годишният играч направи много силен старт, който му позволи да се откъсне напред с 3:0 гейма и бившият финалист от София нямаше никакъв отговор на мощните удари от другата страна на мрежата. Алкарас използваше всяка една възможност да потърси линиите на корта, а точността му беше повече от впечатляваща и скоро първият сет отиде в актива на фаворита.

Световният номер 16 показа силен характер в началото на втората част и измъкна няколко много оспорвани гейма, с което взе аванс от 4:1 гейма. Това сякаш пречупи унгареца, чиято мотивация изглеждаше на привършване по-висококласираният състезател нямаше проблеми да запише нова гръмка победа през настоящия сезон.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ново впечатляващо представяне: Алкарас показа пълно превъзходство над Фучович Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | мартон фучович | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook