За шести път в кариерата: Чилич е 1/2-финалист в Куинс след нов впечатляващ двубой!

от в 21:33 на 17.06.2022
Мирела Николова

Марин Чилич демонстрира великолепна форма през последните седмици и след достигането си до полуфиналите на Ролан Гарос хърватинът пренесе страхотната си игра и на надпреварата в Куинс, която несъмнено е сред най-успешните в неговата кариера. Днес седмият поставен отново показа забележителните си качества върху тревата и се справи със съпротивата на световния №56 Емил Руусувуори, оформяйки крайното 7:6(2) 6:4. Така той намери място в полуфиналната фаза на турнира за шести път в своята кариера, като в опит да достигне финала ще се изправи срещу Филип Краионвич.

Дебютната част премина под контрола на сервиращите, като в по-голямата си част разиграванията биваха решавани с не повече от 4 удара. Чилич рядко допускаше да загуби точка на собствен начален удар и не позволи на съперника си да достигне до нито един шанс за пробив в хода на целия сет. От своя страна, финландецът също запази високо ниво на игра и въпреки че бе изправен пред четири брейкбола, все пак успя да докара нещата до тайбрек, където обаче класата на хърватина взе превес и частта отиде в неговата сметка.

От самото си начало вторият сет предприе еднопосочен курс, тъй като агресивната игра на Чилич непрекъснато предизвикваше неточности от страна на Руусувуори, който на моменти изглеждаше напълно безпомощен срещу снарядите от ракетата на съперника. Така съвсем скоро резултатът набъбна до 5:1 в полза на бившия шампион, който, макар да допусна връщане на един от двата пробива, не позволи да се стигне до обрат и след два часа и 48 минути престой на корта сложи край на срещата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За шести път в кариерата: Чилич е 1/2-финалист в Куинс след нов впечатляващ двубой! Мирела Николова
Теми:  
atp | куинс | марин чилич | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook