Ново звездно дуо на Олимпиадата: Синер обединява сили с друг носител на Купа "Дейвис"

от в 14:56 на 14.06.2024
Елеонора Александрова

Олимпийските игри в Париж се очертават да са повече от вълнуващи за тениса. След като преди малко повече от 24 часа стана ясно, че Рафаел Надал и Карлос Алкарас ще обединят сили в битка за златния медал при двойките, днес излезе новината, че още едно именито дуо също ще се бори за честта на държавата си в най-голямото спортно събитие на планетата.

Става дума за световния номер 1, Яник Синер, и втората ракета на Италия при мъжете, Лоренцо Музети. Любопитно е да се спомене, че досега двамата никога не са играли заедно въпреки че през миналата година спечелиха заедно Купа "Дейвис" (Синер спечели всички двойкови мачове заедно с Лоренцо Сонего, който не можа да се класира за Игрите), а на нас ни предстои да разберем колко успешна ще се окаже комбинацията между двама от най-вълнуващите млади играчи в световния тенис.

"Скуадрата" е заложила и на други звездни комбинации при двойките, като финалистките на Ролан Гарос при дамите Сара Ерани и Жасмин Паолини (която стигна и до финала при синглите), подгласниците от Откритото първенство на Франция при мъжете Андреа Вавасори и Симоне Болели и на представителките на топ 100, Елизабета Кочиарето и Лучия Брондзети.

При синглите мъжкият отбор на Италия ще разчита на Яник Синер, Лоренцо Музети, Матео Арналди и Лусиано Дардери, а женският на Жасмин Паолини, Елизабета Кочиарето и Лучия Брондзети.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ново звездно дуо на Олимпиадата: Синер обединява сили с друг носител на Купа "Дейвис" Елеонора Александрова
Теми:  
atp | лоренцо музети | любопитно | париж 2024 | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook