Новото дете чудо: Момче, родено през 2007-а, срази световния №149 за първата си АТР победа

от в 14:47 на 03.04.2023
Мирела Николова

През последните години все повече млади таланти успяват да навлязат в професионалния тенис още в тийнейджърските си години и трайно да се установят сред най-добрите в света. По този път е тръгнал и 16-годишният Реда Бенани, който вчера се превърна в първия тенисист, роден през 2007-а година и постигнал победа на ниво АТР. 

Мароканецът, който през февруари навърши 16 години и може да се похвали с пет титли при юношите, получи специална покана от организаторите да се включи в квалификациите на АТР 250 надпреварата на клей в Маракеш и макар това на пръв поглед да изглеждаше просто като възможност за младока да се запознае отблизо с атмосферата на състезания от подобен ранг, то той успя да надмине очакванията към себе си и да прескочи откриващия кръг на пресявките.

Още по-впечатляващ обаче е фактът, че въпросната победа Бенани (№1374) постигна, след като надделява над топ поставения в схемата Вит Коприва, намиращ се на 149-а позиция в световната ранглиста. В хода на двубоя представителят на домакините направи силно впечатление с мощния си форхенд, както и с вариативността и отличния подбор на своите удари, като всичко това го изведе до успех в последователни части със 7:6(4) 7:5 и място във втория квалификационен етап.

През днешния ден обаче рейдът на мароканецът бе спрян от световния №201 Андреа Вавасори, който съумяваше да предизвиква неточности от страна на неопитния си противник, за да надделее след 6:2 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новото дете чудо: Момче, родено през 2007-а, срази световния №149 за първата си АТР победа Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | маракеш | реда бенани

Коментари





Следвайте ни в Facebook