Новото начало е поставено: Ето с кой треньор реши Стефанос Циципас да замени баща си

от в 16:21 на 14.08.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас ше работи с Димитрис Хаджиниколау. 2-кратният "мейджър" финалист уволни своя баща като негов треньор през миналата седмица, след като беше победен от Кей Нишикори на старта в Монреал, въпреки че 34-годишният японец почти не е играл през последните 3 години и се намираше извън топ 500 на света. Стефанос очевидно прие тежко въпросното поражение и заяви как Циципас-старши изобщо не се вслушва в неговата обратна връзка при процеса им на работа и изрази огромното си разочарование от поведението на Апостолос.

Настоящият номер 11 изказа своето желание да започне сътрудничество с човек, който истински се вълнува от неговата гледна точка на корта и даде ясно да се разбере, че оттук насетне баща му ще бъде единствено в ролята си на родител за него. Гъркът пък очевидно е намерил временно решение на проблема, въпреки че от споменатите събития измина по-малко от седмица.

Бившият номер три пристигна в Синсинати заедно с треньора на Гърция за Купа "Дейвис" Димитрис Хаджиниколау. 44-годишният специалист има едва един изигран мач в своята кратка и неуспешна тенис кариера, който завършва с поражение в първия кръг на фючърс в неговата родина и едва 3 спечелени гейма. Хаджиниколау обаче се справя далеч по-добре в амплоато си на наставник и се познава отлично с Циципас, тъй като дълги години е бил капитан на юношеския национален отбор на страната си и определено дължи част от успехите си на най-великия играч в историята на гръцкия тенис.

Хаджиниколау е първият човек, който извежда мъжкият тим на Гърция от началото на 21-ви век до Световна Група I на Купа "Дейвис" (второто ниво в турнира), а изглежда бившият шампион от ATP финалите е решил да се довери на близък човек в този труден момент и се очаква двамата да работят заедно до края на US Open, след което да преценят дали да продължат своето сътрудничество.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Новото начало е поставено: Ето с кой треньор реши Стефанос Циципас да замени баща си Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook