Новото време не пожали и Уимбълдън: Две вековни традиции отпадат от турнира през 2025-та

от в 11:33 на 10.10.2024
Елеонора Александрова

Уимбълдън е турнир, който добре познат със своите дългогодишни традиции, но изглежда, че сериозна част от тях започват да изчезват. След като преди две години организаторите позволиха на дамите да играят с цветно бельо, правейки лека крачка назад от традиционния бял дрескод застъпения дрескод, то от миналия сезон падна и правилото първата неделя на турнира да е почивна за играчите, а от догодина ще наблюдаваме още 2 големи нововъведения.

148 години, страничните съдии вече няма да присътват на Шампионата, а отсъжданията ще идват от електронна видеосистема, както вече се случва на останалите турнири от Големия шлем, ако изключим Ролан Гарос. Любопитен е фактът, че това решение е повлияно от ATP, защото догодина всичк надпревари в Тура ще се провеждат по този начин, а от WTA също обмислят подобно нововъведение.

Освен това ще видим и промяна в графика на финалите на сингъл и двойки, които също през времето досега са останали непроменяни. Битките за титлите поединично ще започват в събота (жени) и неделя от 18:00 (мъже), вместо от 16:00, а тандемите ще ги подгряват със старт от 13:00 часа, като интересното е, че досега винаги двойковите финали се провеждаха след тези на сингъл.

Източник: Sky News


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Новото време не пожали и Уимбълдън: Две вековни традиции отпадат от турнира през 2025-та Елеонора Александрова
Теми:  
atp | wta | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook