Нур Султан: Музети надви Полманс, Пер с ново ранно поражение

от в 19:52 на 21.09.2021
Георги Евстатиев

Лоренцо Музети започна с победа участието си на турнира от сериите АТП в Нур Султан. Италианецът надви Марк Полманс с 6:4 2:6 6:4 и по този начин се класира за 1/8-финалите, където го очаква Ласло Джере.

Първият сет започна добре за Музети, който поведе с 2:0. Австралиецът подобри нивото си и стигна до изравняване на резултата. Точно тогава обаче позволи на съперника си да го пробие още веднъж, което се оказа решаващо за развитието на частта. Италианецът нямаше проблеми в своите сервис геймове и заслужено спечели сета.

Във втората част 57-я в ранглистата Музети допусна спад в представянето си и макар първи да реализира пробив, бързо допусна да бъде застигнат. В този период Полманс беше по-концентрираният тенисист и след серия от пет поредни гейма вкара срещата в решителен трети сет.

Третата част предложи много по-равностоен тенис. В началото станахме свидетели на три поредни пробива, като два от тях бяха на сметката на Музети. Австралиецът изпусна няколко добри възможности, за да се бори за нещо повече, и по този начин Музети се поздрави с крайната победа.

В друга среща от програмата шестият поставен Беноа Пер преклони глава пред Егор Герасимов след загуба в два сета - 5:7 4:6. След ранното поражение на US Open французинът не успя да се върне на пътя на победите и след ново неубедително представяне напусна надпреварата още в първия кръг.

Първият сет започна с размяна на пробиви за 2:2, след което Пер спечели три поредни гейма за 5:3, но, сервирайки за сета, не показа необходимото хладнокръвие и позволи да бъде пробит. Герасимов се възползва от кризата в играта на противника и реализира нов пробив, с което записа частта на сметката си.

Във втората част французинът започна по-добре и поведе с 3:1. Отново обаче представителят на Беларус демонстрира солиден тенис и изравни геймовете. Това сякаш напълно обезкуражи Пер, който след серия от непредизвикани грешки още веднъж предаде подаването си и с това подари победата на Герасимов. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нур Султан: Музети надви Полманс, Пер с ново ранно поражение Георги Евстатиев
Теми:  
атп | беноа пер | лоренцо музети

Коментари





Следвайте ни в Facebook