Нур Султан: Музети претърпя ново разочарование, Ивашка очаква Карацев или Руусувуори

от в 19:45 на 22.09.2021
Мирела Николова

Сезон 2021 стартира по страхотен начин за 19-годишния Лоренцо Музети, който показваше отлична игра през първата половина на годината и дори успя да поведе с 2:0 сета срещу Новак Джокович на Ролан Гарос, преди да бъде обърнат от световния №1. Оттам насетне обаче италианецът отбеляза драстичен спад в изявите си и ранните поражения станаха тенденция за него. Днес Музети инкасира нова загуба във втория кръг на турнира от категория АТР 250 в Нур Султан, след като бе елиминиран от седмия поставен в схемата Ласло Джере с 4:6 7:6(3) 6:4. В следващия етап на сърбина му предстои да премери сили с победителя от двубоя между своя сънародник Душан Лайович и Сун-уу Куон.

Началото не бе най-доброто за Музети, който допусна да загуби още дебютното си подаване. Вторият му сервис гейм също бе застрашен, ала италианецът показа характер и не позволи да изостане с 0:3. От своя страна, Джере беше достатъчно солиден от основната линия и предизвикваше неточности от ракетата на своя опонент, които му помагаха да поддържа аванса си в резултата и така да открие сметката си в отделните части.

Вторият сет стартира напълно идентично като откриващия, тъй като тийнейджърът отново инкасира пробив в първия гейм на собствен сервис. Той достигна до 2 точки за моментален рибрейк, но не съумя да ги материализира и представителят на Сърбия затвърди преднината си. Сервирайки за спечелване на мача обаче, Джере допусна спад в концентрацията си, от който Музети не пропусна да се възползва, за да хване последния влак към оставане в срещата - 5:5. Стигна се до тайбрек, в който по-стабилен се оказа италианецът, и станахме свидетели на трета решителна част.

Там сценарият от предходните два сета се повтори, тъй като сърбинът се откъсна рано с аванс от 4:1, ала впоследствие, подавайки за победата при 5:3, отново се пропука и допусна брейк в най-неподходящия момент. За негово щастие, това не повлия на развръзката в двубоя, понеже той веднага се отърси от напрежението и затвори срещата в своя полза на ретур.

В друг осминафинален сблъсък от надпреварата Иля Ивашка не срещна затруднения по пътя си към следващата фаза, след като надигра безкомпромисно участващия с "уайлдкард" Тимофей Скатов. Осмият в схемата демонстрира забележително високо ниво на игра, което се оказа недостижимо за днешния му противник и след по-малко от час и половина престой на корта се поздрави с победата - 6:2 6:3, за да си осигури среща с някого измежду топ поставения Аслан Карацев и Емил Руусувуори.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нур Султан: Музети претърпя ново разочарование, Ивашка очаква Карацев или Руусувуори Мирела Николова
Теми:  
atp | Иля Ивашка | ласло джере | лоренцо музети | нур-султан | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook