Джокович постигна страхотен обрат срещу Зверев и запази шансовете на Сърбия живи!

от в 06:04 на 05.02.2021
Диана Андреева

Новак Джокович за пореден път демонстрира устойчивост, реализирайки обрат срещу Александър Зверев - 6:7(3) 6:2 7:5. Двубоят бе ключов за сблъсъка между Сърбия и Германия, след като по-рано Ян-Ленард Щруф се справи с Душан Лайович и ако Ноле бе загубил, това щеше да бъде краят на участието за миналогодишните шампиони.

Откриващата част на мача започна доста равностойно. Независимо от накъсания ритъм на игра, породен от метеорологичните условия и нуждата от спускане на покрива, двамата не срещаха никакви затруднения по време на подаванията си, което вкара мача в решаващ дълъг гейм.

В тайбрека Джокович започна по-убедително и си осигури ранен минибрейк, но последвалите минути бяха критични за водача на ранглистата. Ноле бе доста неубедителен в отиграванията си, а това даде на Саша възможност да се завърне, която той не пропусна и поведе с 6:2. Германецът не срещна затруднения да затвори частта, слагайки край на първия сет с ас.

Във втората част двамата продължиха да печелят лесно сервис геймовете си. Макар и видимо напрежението да влияеше на Саша, тъй като отборът му беше на сет от детониране на шампионите от ATP Cup 2020, германецът успяваше да се контролира. До момента началният удар на Зверев бе най-убедителното му оръжие, но сериозен спад в този му компонент позволи на Ноле да реализира пробив за 3:2, а впоследствие и още един за 5:2, за да може да затвори сета в своя полза.

Решаващата част отново бе доста равностойна. Напрежението си личеше в играта и на двамата, но опитът на Джокович му помогна да бъде по-хладнокръвен. Ноле достигна до пробив за 5:4, но рибрейк на Саша върна надеждите на младока за успех. Последва пореден нестабилен сервис гейм на Зверев, който се оказа ключов за изхода на мача и без особени затруднения Новак затвори срещата в своя полза. По този начин резултатът между Германия и Сърбия става 1:1, а победителят ще се реши в двойковия мач по-късно днес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович постигна страхотен обрат срещу Зверев и запази шансовете на Сърбия живи! Диана Андреева
Теми:  
atp cup | Германия | новак джокович | саша зверев | сърбия

Коментари





Следвайте ни в Facebook