"Няма човек на планетата, който не видя": Съдийската грешка, която коства цял сет на Зверев

от в 10:34 на 19.07.2024
Калоян Соколов

"Отказвам да продължа да играя" - това беше реакцията на Александър Зверев, когато явна съдийска грешка му коства шансовете да се бори за успех в първия сет от 1/8-финалния си двубой срещу Юго Гастон в Хамбург. Защитаващият шампион сервираше за оставане в откриващата част при резултат от 5:4 гейма в полза на французина и беше изправен пред сетбол, но Саша неутрализира възможността с отлично изградена акция към мрежата и печеливш воле.

Главната съдийка Алисън Хюс обаче не видя, че топката отскочи два пъти от полетo на Гастон, който се възползва от това и спечели разиграването с неспасяем бекхенд пасингшот. Това провокира гневна реакция от местния любимец и мощни освирквания от трибуните, а всичко това доведе до незабавната поява на супервайзера на надпреварата.

"Няма да играя. Няма ши*ана логика. Няма човек на тази планета, който да не видя, че тази топка отскочи два пъти. Веднага повикайте супервайзера" - възмущаваше се световният номер четири, чиито протести не промениха абсолютно нищо на корта, но той все пак се мобилизира и осъществи обрат над непредсказуемия си съперник, а накрая дори все пак реши да стисна ръката на арбитъра.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Няма човек на планетата, който не видя": Съдийската грешка, която коства цял сет на Зверев Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | любопитно | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook