Няма да има трети пореден финал: Оже-Алиасим напомни за себе си и изхвърли Рууд от Мастърса в Мадрид

от в 22:30 на 30.04.2024
Елеонора Александрова

Изненадите в Мастърс турнира в Мадрид при мъжете продължават. След като Александър Зверев и Хуберт Хуркач отпаднаха от надпреварата, днес още един представител на топ 10 се сбогува с мечтата за титлата в испанската столица. Финалистът от Монте Карло и шампион на Барселона, Каспър Рууд бе елиминиран от Феликс Оже-Алиасим. Канадецът, който през последната година и половина претърпя сериозен срив, напускайки топ 10, и в момента се намира под номер 35 в ранглистата, демонстрира най-добрия си тенис от доста време насам. Без да загуби сет той съумя да елиминира един от големите фаворити на клей с 6:4 7:5 и оформи сблъсък с Яник Синер.

Бившият номер 6 даде сериозна заявка за победата още в самото начало. В първия гейм от подаването на скандинавеца през северноамериканеца се отвори възможност за брейк. Въпреки силното начало, норвежецът удържа на атаката и така в следващите геймове се очерта равностойна битка, в която и двамата показваха своите силни и слаби страни. Важен момент се оказа гейма при 3:3, когато Оже-Алиасим вдигна темпото си на игра и показа, че той е играчът, който играе по-добре в този мач с реализиране на брейк. Впоследствие канадецът успя да запази темпото си на игра и така със 7:5 да поведе в първия сет.

Неприятната втора половина на първата част се отрази на Рууд и във втората. Трикратният "мейджър" финалист изглеждаше доста по-неуверен в себе си, от което по-младите му противник се възползва и в първия гейм си осигури преднина от пробив. Точно тогава норвежецът започваше да играе по-освободено, което му позволи да влезе в ролята на атакуващия в двубоя. Това даде ефект и при 2:1 той съумя да изравни резултата. Следваха няколко минути на агресивен и висококачествен тенис и от двете страни, докато не дойде време за единадесетия гейм. По подобие на предния сет, в този момент Оже-Алиасим изненада опонента си с пробив, а след това бе безпогрешен, с което си осигури и победата, както и първото си класиране за четвъртфинал на Мастърс турнир от 2022-ра година насам!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма да има трети пореден финал: Оже-Алиасим напомни за себе си и изхвърли Рууд от Мастърса в Мадрид Елеонора Александрова
Теми:  
atp | каспър рууд | мадрид | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook