Няма да има втори мач за деня: Рафаел Надал се отказа от 1/2-финалите на двойки в Бощад

от в 17:16 на 20.07.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал няма да излезе за полуфиналния си двубой от надпреварата на двойки в Бощад. Рафа по-рано дано се класира за финала поединично на клея в шведския град, но това му коства много сили, тъй като вчера прекара 4 часа на корта срещу Мариано Навоне, а днес се вкара в много тежка битка и с квалификанта Дуйе Айдукович, като трябваше да наваква сет и пробив пасив.

Матадора още в миналия ден призна колко изморен се чувства и е решил да не подлага тялото си на излишни натоварвания преди утрешния си финал на сингъл. Така бразилците Орландо Луз и Рафаел Матош продължават без игра към финала, а Каспър Рууд няма да има шанс към този момент да излезе на корта за трети път рамо до рамо с Краля на клея" и ще се отправи директно към Париж за участие на Олимпиадата.

Самият Надал потвърди решението си в своята песконференция отпреди броени минути, заявявайки как би искал да си партнира с норвежеца, но взема под внимание 6-те часа, които му отнеха последните две срещи в турнира и не иска да рискува физическото си състояние преди по-важната за него битка, а именно мача за титлата с един измежду Нуно Борхес и Тиаго Аугустин Тиранте.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Няма да има втори мач за деня: Рафаел Надал се отказа от 1/2-финалите на двойки в Бощад Калоян Соколов
Теми:  
atp | бощад | каспър рууд | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook