Няма спирка: Бенчич се справи с Рибакина и остави надеждите си за олимпийски дубъл живи!

от в 13:03 на 29.07.2021
Диана Андреева

Белинда Бенчич е първата финалистка на Олимпийските игри в Токио! Швейцарецката се справи с Елина Рибакина след 7:6(2) 4:6 6:3 за малко под три часа и така си гарантира медал от надпреварата. Все пак шансовите на Рибакина да застане на подиума все още не са съвсем изчезнали, тъй като тя ще спори съз загубилата между Елина Свитолина и Маркета Вондроушова за бронза в Игрите.

Към момента Швейцария има общо шест медала на Игрите, а седмият им е в кръпа вързан, но въпросът е дали Бенчич ще успее да запише една последна победа и да застане на най-високото стъпало от подиума. 

През първия сет Рибакина диктуваше ритъма на разиграванията. Световната номер 20 бе по-предпазлива и не се стремеше да атакува своята опонентка, а за сметка на това Бенчич често прибързваше с отигрванията и не намираше очертанията на полето. След като двете си размениха по два пробива, силите на корта се изравниха. Нова серия от грешки от страна на Бенчич обаче осигури общо пет възможности на Рибакина да изпрати сета на сметката си, ала тя не успя да овладее напрежението и се пропука в ключовия момент, а именно тайбрека, за да може да изостане в общия резултат.

Втората част отново не бе лишена от интрига. Още от началните минути двете състезателки демонстрираха, че ще се борят "със зъби и нокти" за място на финала, но отново балансираната игра позволи на Рибакина да контролира темпото и  така казахстанката възвърне паритетата в отделните части.

По подобен начин се разви и решаващия сет, ала този път в полза на Бенчич. Швейцарецката отново допускаше немалко непредизвикани грешки, но нейната опонентка вече бе изтощена от продължителния двубой и се предаде, оставайки на крачка от финала. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Няма спирка: Бенчич се справи с Рибакина и остави надеждите си за олимпийски дубъл живи! Диана Андреева
Теми:  
белинда бенчич | елена рибакина | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook