"Нямам проблем с това, че сбърках": Циципас защити прогнозата си, която ядоса Надал

от в 12:13 на 19.04.2024
Калоян Соколов

Стефанос Циципас изказа мнение в началото на седмицата, че Рафаел Надал може да достигне до финала в Барселона, въпреки че това щеше да бъде първи турнир на клей за Матадора от две години насам и физическото му състояние определено не е оптимално. Самият Рафа по никакъв начин не се съгласи с прогнозата на своя колега и дори определи подобно твърдение като "глупост" , предполагайки, че изказването на Циципас е продиктувано по-скоро от някакво уважение, което е на база на миналите успехи на 22-кратния "мейджър" носител.

В крайна сметка "Краля на клея" напусна турнира още във втория кръг и прогнозата на световния номер 7 претърпя тоталн провал. Важното за шампион от Монте Карло обаче е, че самият той все още е в надпреварата и излежда не го интересува особено дали Надал е останал доволен от очевивно неуспешното му предсказание свързано с неговото завръщане:

"Нямам проблем с това, че сбърках. Не съм тук с целта да правя предсказания или прогнози. Аз съм тенисист и продължавам напред в турнира, а това е най-важното. Рафа и преди е имал тежки контузии, но винаги е съумявал да се завърне на най-високо ниво, а и това е неговият домашен турнир, така че имаше предпостави да се справи добре. Видях малко от мача и мога да кажа, че Де Минор ще е сред играчите, които имат шанс да спечелят трофея" - коментира гъркът на последната си пресконференция.

Забавното е, че Де Минор загуби още следващата си среща в надпреварата, отстъпвайки на тийнейджъра Артур Фис и така Циципас започва бързо да си гради репутацията на лош пророк.

Източник: Tennis 365

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Нямам проблем с това, че сбърках": Циципас защити прогнозата си, която ядоса Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | барселона | интервюта | любопитно | рафаел надал | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook