"Нямаш никакво уважение": Зверев и Фис почти стигнаха до бой, но всичко завърши с шампанско (видео)

от в 11:43 на 22.07.2024
Калоян Соколов

Финалът в Хамбург между Артур Фис и Аленсадър Зверев предложи невероятно зрелищо, което продължи над 3 часа и 30 минути, а в крайна сметка победата беше за 20-годишна нова звезда на френския тенис. Драмата в мача обаче не беше единствено в разиграванията между двамата тенисисти, чиито отношения бяха много далеч от приятелски в края на двубоя.

Това беше провокирано от поведението на Фис, който изпълни сервис отдолу при 5:5 гейма и 30:40 в последния сет, но топката излезе в аут. Очевидно действията му никак не се харесаха на защитаващия шампион, а публиката започна да освирква бурно младока, който има абсолютното право да действа по този начин. Впоследствие обаче французинът реши да влезе в ролята на злодея и започна умишлено да провокира публиката, когато спечели точката и направи знак, че не може да чуе феновете, когато спечели подаването си и поведе с 6:5.

Това провокира топ поставеният да му каже, че няма никакво уважение, а очевидно тази реплика засегна сериозно новия член на топ 20 и той буквално се навя в лицето на своя съперник по време на почивката и трябваше съдията на стола да се намеси, за да охлади страстите на корта и Фис да седне на столя си за почивка.

В крайна сметка по-нискоранкираният играч показа по-здрави нерви в решителния тайбрек и се поздрави с най-голямата си титла в кариерата, а Зверев едва стисна ръката му и изобщо не го погледна в почите по време на поздрава на играчите на мрежата. Германецът продължи в същия тон и по време на награждаването, когато Фис беше споменат на последно място и поздравленията се състояха от едно "браво" казано с половин уста.

Всичко обаче е добре, когато завършва добре и церемонията завърши по крайно неочакван начин с оглед на всичко случило се преди това, след като изведнъж усмивката се появи на лицето на световния номер 4 и той започна да пръска с бутилка шампанско по своя съперник, който се опитваше да избяга от залповете на Саша.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Нямаш никакво уважение": Зверев и Фис почти стигнаха до бой, но всичко завърши с шампанско (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | артур фис | любопитно | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook