"Нямаше да спечелиш без мен": Как Куери е помогнал за титлата на Григор в Синсинати през 2017-та?

от в 21:11 на 19.08.2024
Калоян Соколов

Сам Куери сподели интересна история около спечелената от Григор Димитров титла в Синсинати през 2017-та година. Оказва се, че нашата първа ракета се е обърнал за помощ към бившия тенисист, разбирайки как той ще лети с частен самолет от Торонто към Синсинати. Американецът веднага се съгласява да направи този жест за Григор, а това пътуване завършва коренно различно за двамата тенисисти, след като Димитров печели своята дебютна Мастърс титла, а Куери губи още в първия кръг.

"Тъкмо щях да отлетя с часте самолет от Торонто към Синсинати, когато Димитров ми писа, за да ме попита дали може да се присъедини към мен и треньора ми. Аз веднага се съгласих, тъй като Григор е най-доброто момче в Тура. Появихме се на малкото летище, когато забелязах как Димитров и Дани Валверду са дошли с 14 чанти багаж. Все пак говорим за хора, които са известни със своето умение да се обличат невероятно добре.

"Пилотът се опитваше да зареди самолета в продължение на два часа, защото тежестта ни беше прекалено голяма заради тези чанти. В крайна сметка пристигнахме в Синсинати и Димитров спечели турнира през тази година. Тогава реших да му пиша и му казах, че е нямал никакъв шанс да спечели този трофей, ако не му бях помогнал на първо място да пристигне за самото състезание" - разказа някогашният номер 10 пред своите близки приятели Джон Иснър и Джак Сок в техния нов общ подкаст "Nothing Major".

"Григор се съгласи с мен и на следващата седмица получих подарък от него. Той беше запазил обиколка с хеликоптер в Ню Йорк за цялото ми семейство, с което беше решил да ми благодари за направената услуга" - продължава разказа на американеца.

"Е, все пак с твоя помощ е спечелил чек за около милион и 200 хиляди долара" -включи се Иснър в разговора, който тогава беше победен в полуфиналите от нашия топ тенисист.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Nothing Major Podcast (@nothingmajorpod)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Нямаше да спечелиш без мен": Как Куери е помогнал за титлата на Григор в Синсинати през 2017-та? Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | сам куери

Коментари





Следвайте ни в Facebook