Обединени от обща цел: Хиляди подписаха петиция за допускане на Джокович в САЩ

от в 14:34 на 20.07.2022
Мирела Николова

Новак Джокович спечели своята 21-ва титла от Големия шлем преди малко повече от седмица, но все още не е ясно кога ще получи шанс да се състезава за 22-ри "мейджър" трофей, причините за което са твърдата му позиция относно ваксините и категоричният му отказ да се имунизира. Сърбинът вече пропусна Откритото първенство на Австралия именно поради това и още тогава заяви, че е готов да жертва големите титли, но не и да си постави ваксина. 

Сега бившият №1 е заплашен от това да бъде спрян от участие и на предстоящия US Open, стартиращ на 29 август. Макар противоепидемичните мерки в САЩ да бяха облекчени, то остава изискването за чужденци да предоставят документ за ваксинация на влизане в страната. След като по всяка вероятност няма да му бъде дадено медицинско изключение, за Джокович единствената надежда остава изискването за наличие на "зелен" сертификат да бъде премахнато до месец.

В най-скорошното си интервю треньорът на Ноле - Горан Иванишевич, изрази сериозни съмнения, че подопечният му ще бъде допуснат да участва на Откритото първенство на САЩ, но почитателите на белградчанина далеч не подхождат с толкова негативна нагласа и вече са създали онлайн петиция, с която целят да повлияят на решението на американските власти и да видят своя фаворит в действие в Ню Йорк. 

Към днешна дата вече 13 хиляди души са подписали петицията, която гласи: "Няма абсолютно никаква причина на този етап от пандемията да не позволим на Джокович да играе на US Open 2022. Правителството на САЩ и Американската тенис асоциация трябва да обединят усилия, за да му бъде разрешено да участва. Ако неваксинирани американски тенисисти могат да играят, то и Джокович, като една от легендите на този спорт, трябва да бъде допуснат до участие".

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обединени от обща цел: Хиляди подписаха петиция за допускане на Джокович в САЩ Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook