Обещанието е спазено: Шампионът Хуркач прописа на китайски и изуми местните фенове (видео)

от в 16:32 на 15.10.2023
Калоян Соколов

Хуберт Хуркач несъмнено през последните години е един от най-солидните състезатели в ATP Тура и неведнъж е достигал до решителните фази на големите турнири, но често полякът не е издържал на напрежението в сюблимните моменти и е губел редица наглед спечели двубои.

Днес обаче световният номер 17 показа, че вече е узрял за подобен тип мачове и завоюва втора "Мастърс" титла в кариерата си, надигравайки Андрей Рубльов на финала в Шанхай. Руснакът не беше губил сет досега в състезанието и изглеждаше, че ще продължи своята перфектна седмица, само че Хуркач отрази мачбол в тайбрека на третия сет и изкова фантастичен обрат, за да се поздрави с един от най-значимите трофеи в кариерата си.

16-ият поставен обаче направи нещо още по-сложно от това да спечели турнир от подобна категория, а именно да пропише с йероглифи. Вчера бъдещият шампион получи предизвикателството да напише "благодаря" върху камерата, след като беше надиграл Себастиан Корда в 1/2-финалите. Оказа се, че 2-метровият състезател има бегли познания по мандарин и неговият автограф гласеше "XIE XIE", което е абсолютно коректното изписване на думата, ако използваш латински букви за целта.

Организаторите обаче тогава настояха за използването на китайски йероглифи, а Хуркач не беше подготвен за подобно нещо и отвърна, че верояно ще го направи на следващия ден.

Наглед това по-скоро изглеждаше като опит за измъкване, но новият носител на трофея е подходил напълно отговорно към даденото от себе си обещание и днес зарадва местните фенове с благодарност на техния език, а местният журналист Бенду Жанг остана изумен от тенисиста, признавайки как това са едни от най-трудните йероглифи за научаване и написването на тази дума е равносилно по трудност със спасяването на мачбол във финала на надпреварата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обещанието е спазено: Шампионът Хуркач прописа на китайски и изуми местните фенове (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | хуберт хуркач | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook