Обичан като Федерер и молби към Синер да играе по-бавно: Махач открадна шоуто в Шанхай (видео)

от в 10:03 на 13.10.2024
Калоян Соколов

Томаш Махач може да не е сред двамата финалисти на тазгодишния Мастърс в Шанхай, но несъмнено е героят на турнира и си спечели много нови фенове с представянето си в китайския мегаполис.

Изключително смелата игра чеха го изведе до страхотни победи срещу Томи Пол и Карлос Алкарас, прекъсвайки серията от испанеца на 12 поредни победа, а вчера световният номер 33 показа, че не е само страхотен тенисист, но и изключително колоритен характер.

Махач по никакъв начин не изглеждаш притеснен от факта, че играе своя първи Мастърс 1/2-финал в кариерата си и то срещу световния номер едно Яник Синер, а напълно се наслаждаваше на момента и усмивката не слизаше от лицето му.

30-ият поставен показа стрхотно чувсто за хумор още в началото на шестия гейм, когато камерите показаха Роджър Федерер, който беше специален гост на срещата и фен от тълпата извика "Обичам те, Роджър"!

Последва бурен смях и аплодисментипо трибуните, но изглежда олимпийският шампион на смесени двойки също се нуждаеше от малко любов и попита "А какво ще кажете за мен", предизвиквайки зрителите да покажат своите топли чувства и към самия него, а дори самият Синер не можа да скрие видимото си развеселяване от поведението на чеха.

Шоуто на Махач продължи и в 10-ия гейм на втората част, когато той трябваше да сервира за оставане в мача, но ракетата му се счупи още след първата точка и той трябваше да я смени.

"Прекалено бързо, играеш прекалено бързо, играй малко по-бавно, защото ми счупи ракетата"! - пошегува се отново световния номер 33, а първоначално италианецът не го разбра и отиде при него, след което отново можехме да видим усмивка на лицето на иначе изключително пестеливия откъм емоции южнотиролец.

В крайна сметка логичното се сучи и Синер спечели с 6:4 7:5, но чехът отново игра на много високо ниво и изглежда, че тепърва ще виждаме забавната му персона в надпреварите на най-високо ниво.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обичан като Федерер и молби към Синер да играе по-бавно: Махач открадна шоуто в Шанхай (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | забавно | любопитно | томаш махач | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook