Обиден на домашния си турнир: Защо Роджър Федерер вече няма нищо общо с турнира в Базел?

от в 10:15 на 27.10.2024
Калоян Соколов

Роджър Федерер не е сред рекламните лица на ATP 500 турнира в Базел през тази година и това е повече от изненадващо. В залата не могат да бъдат видяни никакви плакати, снимки и всякакви други свързани предмети с най-голямата местна легенда и това повдига много въпроси. Както отлично знаете, то Маестрото е родом именно от Базел и от 9-годишен започва да работи като подавач на топките на турнира, а впоследствие печели рекордните 10 титли в надпреварата.

Оказва се обаче, че Федерер не се намира в особени добри отношение с турнирния директор Роджър Бренвалд, който неколкократно не е спазил финансовите си договорки с екипа на 20-кратния "мейджър" шампион, който се е уморил от това и в края на кариерата си просто е играел без да има финансови претенции към организаторите, дарявайки спечелените си пари от наградния фонд на своята фондация.

Припомняме ви, че Маестрото отказа да бъде почетен специално в Базел през 2022-ра, заявявайки как е твърде скоро след момента на отказването му в Лондон и не му се иска отново да минава през цялата тази палитра от емоции, но отсъствието на Федерер през тази година е повече от показателното, че Бренвалд очевидно е изгубил неговата подкрепа и там се корени причината в това легендата на световния тенис да не се появи нито веднъж досега на състезанието в родния си град.

Любопитното е, че родителите на бившия номер едно вчера посетиха турнира и дори седнаха в бокса на Бен Шелтън, който е спонсориран от компанията за маратонки и спортно облекло "On", в която Федерер е един от главните инвеститори.

Източник: Daily Express

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обиден на домашния си турнир: Защо Роджър Федерер вече няма нищо общо с турнира в Базел? Калоян Соколов
Теми:  
atp | базел | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook