Обрат: Неваксинираните играчи ще бъдат допуснати на АО, но ще има строги рестрикции

от в 00:39 на 26.10.2021
Диана Андреева

Противно на очакванията, по време на австралийското лято и турнирите на континента ще бъдат допускани както ваксинирани, така и неваксинирани състезатели. Tennis Australia и правителството в страната обаче ще наложат стриктни мерки за тенисистите, които не са имунизирани против COVID-19, за да избегнат разпространението на вируса в държавата.

Тепърва предстоят да се изяснят какви ще бъдат точно ограниченията за неваксинираните атлети по време на австралийското турне, но към момента се очаква тези играчи да бъдат ежедневно тествани за наличие на COVID-19 в организма им, както и да бъдат "заключени" в хотелските си стаи в продължение на две седмици, лишени от правото дори и да тренират. Отказалите да се имунизират състезатели ще трябва да прекарат целия си период в Австралия в "балон", без да им бъде позволявано да посещават туристически забележителности или дори заведения и клубове.

Ограничения за ваксинираните състезатели пък изцяло ще отсъстват. Правителството няма да поставя тези атлети във вече познатия на всички "балон", което означава, че те ще имат право да се разхождат свободно из страната и да тренират по всяко време от престоя си, а задължителни тестове също няма да им бъдат правени повече от два пъти за целия период. Те ще могат да пристигнат в Австралия в удобно за тях време, за разлика от своите колеги, които не са си поставили ваксината против вируса.

Това е всичко, което бе разбрано в началото на работната седмица за предстоящия сезон в Австралия, а повече по темата тепърва предстои да бъде обявено. Изявление на местните отговорни лица все още няма, като тази информация е била съобщена на състезателките от WTA Тура. В обръщението към тенисистките е изяснено също така, че пресявките на надпреварата ще се състоят именно на континента, а не в Дубай или Доха, както бе по първоначални сведения.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обрат: Неваксинираните играчи ще бъдат допуснати на АО, но ще има строги рестрикции Диана Андреева
Теми:  
australian open | australian open новини | Австралия | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook