Обрат: Роджър Федерер пропуска ATP Cup и Australian Open

от в 05:53 на 28.12.2020
Калоян Соколов

Само преди два дни излезе списък с участниците в отборната надпревара ATP Cup, където фигурираше името на Роджър Федерер. Швейцарецът твърдеше, че състоянието му след втората операция на коляното се подобрява с всеки изминал ден и дори в момента води активна предсезонна подготовка в Дубай, а директорът на Australian Open Крейг Тайли наскоро заяви, че 20-кратният шампион го е уверил, че ще пътува за Австралия и впоследствие ще прецени дали да играе в надпреварата.

Изглежда обаче нищо от това няма да се случи, защото мениджърът на Маестрото Тони Годсик излезе с изявление, в което обяви оттеглянето на Федерер от първия "мейджър" за сезона. Годсик подчерта, че 39-годишният състезател прогресира постоянно във физическото си състояние, но е преценил за по-разумно да се завърне на някой от следващите турнирите, като възможни опции са Дубай и Ротердам,

Така Роджър Федерер ще пропусне "щастливия Шлем" за дебютен път в своята кариера и по този начин начин португалецът Педро Соуса ще получи шанс да играе в основната схема, заемайки мястото на бившия номер едно.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обрат: Роджър Федерер пропуска ATP Cup и Australian Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook