Обрат в Мелбърн: Задържаният сърбин с проруска тениска се завърна на мача на Джокович

от в 09:35 на 28.01.2023
Мирела Николова

През последните дни фокусът на Аустрелиън Оупън бе значително изместен от скандала с група от хора, обявили се в подкрепа на Русия във войната с Украйна. Въпреки че руските и беларуските знамена бяха забранени на територията на тенис комплекса "Мелбърн парк", то в сряда в социалните мрежи се появиха видеа на фенове, развяващи знамена с лика на руския президент Владимир Путин и скандиращи името му. 

Освен това на трибуните по време на двубоя от четвъртфиналите между Новак Джокович и Андрей Рубльов един от зрителите бе забелязан с тениска със символа "Z", изразяващ подкрепа към Русия и войната в Украйна. Въпросният мъж бе задържан и разпитван от служителите на реда, а впоследствие бе разкрита и неговата самоличност. 

По време на разпитите Зоран Павлович е заявил, че е невинен, твърдейки как изборът му на тениска няма нищо общо с агресията на Русия. "Веднага им съобщих, че се казвам Зоран и че съм известен с носенето на тениски с буквата "Z". "Предоставих документи на полицаите, които веднага след това ми се извиниха и ме освободиха. Аз съм американски гражданин, никога не съм имал проблеми, където и да е по света", каза Павлович пред сръбския сайт Kurir. 

Въпреки че бившият украински тенисист призова този мъж никога повече да не бъде допускан да присъства на спортни събития, то два дни по-късно Зоран се завърна на Rod Laver Arena, за да подкрепи Джокович в полуфинала му срещу Томи Пол, носейки тениска с името на легендарния сръбски тенисист редом до тези на Майкъл Джордан и Лео Меси.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Обрат в Мелбърн: Задържаният сърбин с проруска тениска се завърна на мача на Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook