Обратът на обратите: Бивша шампионка поведе с 6:0 3:0, а накрая напусна US Open

от в 03:04 на 28.08.2024
Калоян Соколов

Слоун Стивънс допусна загуба, от която едва ли ще се отърси напълно в близко бъдеще. Бившата шампионка от US Open имаше честта да открие вечерната сесия на "Артър Аш Стейидъм" и изглеждаше сякаш тя ще донесе радост на домакинските привърженици с експресен успех. Някогашната номер 3 се нуждаеше от само половин час, за да поведе с 6:0 3:0. 

Клара Бюрел обаче не беше казала последната си дума и осъществи един от най-зрелищните обрати в историята на Големия шлем. Французойката на практика не водеше нито един път в хода на двубоя, ако изключим последните няколко минути, но това не я спря по пътя към успеха - 0:6 7:5 7:5 за 2 часа и 8 минути игрово време, а наградата зa Бюрел е среща във втория кръг с бившата номер едно и 3-кратна финалистка в турнира - Виктория Азаренка.

Стивънс летеше по корта през първите 9 гейма и беше допуснала едва 6 непредизвикани грешки, но впоследствие те набъбнаха до 36. Американката в един момент водеше с двоен пробив във втория сет при 4:1 и сервираше за мача при 5:3, но така и не съумяваше да затвори мача.

Интересното е, че шампионката отпреди 6 години на цели три пъти повеждаше с брейк и в решителната част, включително и за 5:4, само че и това не се оказа достатъчно за нея и тя напусна турнира на старта.

Самата ситуация много наподобява за случилото се с Давид Гофен на Уимбълдън, когато белгиецът пропиля аванс от 5:0 гейма в петия сет на мача си срещу Томаш Махач.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Обратът на обратите: Бивша шампионка поведе с 6:0 3:0, а накрая напусна US Open Калоян Соколов
Теми:  
us open 2024 | wta | клара бюрел | Обзори | слоун стивънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook